All Stars (De Serie)

Allstars1Allstars2

Robert schreef 12 afleveringen van de 37-delige dramaserie over een zevental voetbalvrienden gebaseerd op de gelijknamige speelfilm. Hero, Bram, Johnny, Mark, Willem, Paul voetballen al sinds hun zevende samen. Peter kwam er een jaar later bij. De jongens zijn nu ongeveer vijfentwintig en hun diverse bezigheden maken dat het steeds lastiger wordt om elke zondag te gaan voetballen. Op komische wijze en in een oer-Hollandse setting verhaalt All Stars over zwangere vriendinnen en strenge echtgenotes, vreemdgaan en homoseksualiteit, carrièreplannen en het ontworstelen aan de macht van de ouders: in zijn algemeenheid over het volwassen worden van de jongens, die aan de vooravond van hun vijfhonderdste wedstrijd zich noodgedwongen afvragen waarom ze eigenlijk vrienden zijn. In Alle Menschen werden Brüder bereiden De Swift Boys zich voor op een wedstrijd tegen een Duits elftal. Deze aflevering is bekroond met een Emmy Award en de Gouden Roos van Montreux.

IMDb