Flodder (De Serie)

Flodder1Flodder2

Voor seizoen 4 en 5 van de populaire tv-serie, naar aanleiding van de gelijknamige film over de asociale familie Flodder, schreef Robert 3 afleveringen. We zien het wel en wee van de familie, bestaande uit Ma Flodder, haar vijf kinderen (allen met een verschillende vader), grootvader, en hun hond Whiskey. Wanneer de familie uit hun huis gezet wordt, omdat het gebouwd was op een voormalige vuilnisbelt, worden ze bij wijze van experiment gehuisvest in de villawijk Zonnedael. Buiten de sociaal werker Sjakie, die hen in de wijk heeft geplaatst, ziet de familie weinig inwoners van Zonnedael. De familie past zich niet aan aan de keurige burgers, en zet haar criminele activiteiten voort. Ma Flodder stookt haar eigen whisky, Johnny en Kees (de twee oudste broers) handelen in gestolen goederen, dochter Kees gaat om met de verkeerde vriendjes, Toet en Henkie (de twee jongste kinderen) zijn kleine bengels. Het gedrag van de familie zorgt voor steeds meer spanning tussen hen en de rijke Zonnedaelse upper-class. Enkel Sjakie blijft geloven in de goede bedoelingen van de familie, en blijft hen beschermen. 

IMDb