Dunya & Desie (De Film)

DunyaFilm1DunyaFilm2DunyaFilm3DunyaFilm4

In het filmvervolg op de succesvolle televisieserie staan hartsvriendinnen Dunya en Desie op een keerpunt in hun leven. Het vrolijke ontwerp van de titelrol laat nog een onbekommerde leefwereld zien van de jonge meiden. Maar de middelbare school is afgerond en ze moeten bedenken hoe hun leven verder in te richten. De vriendschap staat onder vuur vanwege de bezwaren die Dunya’s Marokkaanse ouders hebben tegen de vrijgevochten Desie, maar ook vanwege grote dilemma’s: Dunya krijgt te horen dat in Marokko een ontmoeting is gearrangeerd met een toekomstige echtgenoot en Desie blijkt zwanger – de meest voor de hand liggende actie is een abortus. De twee vriendinnen vinden elkaar weer in Marokko en hun gezamenlijke reis daar leert hen over de waarde van vriendschap en familie en respect voor het levensdoel dat de meiden voor zichzelf kiezen. De rollen in de komische en ontroerende roadmovie worden vervuld door dezelfde acteurs als in de serie, Maryam Hassouni en Eva van de Wijdeven.

IMDb