Terug naar 1572

Voor het nieuwe museum “Het Hof van Nederland” in Dordrecht schreef ik een film waarbij de bezoeker naar het jaar 1572 wordt teruggebracht. Theu Boermans regisseerde de film met acteurs als Cees Geel, Victor Löw, René van Zinnicq Bergmann, Anniek Pheifer en nieuwslezer Rik van de Westelaken.

Trouw: “Het Hof van Nederland is er goed in geslaagd om de bezoeker vanuit de 21ste eeuw naar 1572 te trekken. Dat is onder meer gedaan met behulp van een knappe film van Theu Boermans…” (Meindert van der Kaaij, 23 april 2015).

De Telegraaf:  “Hoe presenteer je zoiets als museum? Op een fantastische manier. Er is een 19 minuten durende film gemaakt, geregisseerd door Theu Boermans, met een keur aan topacteurs. Hij switcht van heden naar verleden, het publiek beweegt mee van museum naar de oorspronkelijke vergaderruimte van destijds. Mooier kan het niet.” (Gertjan ter Braak, 24 april 2015).

Geproduceerd door 1 Augustus (Nandine van Karnebeek). De trailer is hier te zien. Kaarten voor “Het Hof van Nederland” kun je hier bestellen.